חקירה משותפת של משטרת מודיעין ויחידה 105 הובילה למעצרו של קטין תושב העיר, שעל פי החשד הפעיל קבוצה מקוונת להפצת תכנים פוגעניים כלפי ילדים ובני נוער.
פרשה מטלטלת נחשפה במודיעין מכבים רעות בסוף השבוע האחרון, כאשר חקירה משותפת של משטרת תחנת מודיעין ויחידה 105 בלהב 433 הובילה למעצרו של קטין כבן 15, תושב העיר. הנער חשוד בהפעלת קבוצה מקוונת במרשתת, ששימשה להפצת תכנים מיניים ופוגעניים, לרבות תכנים אלימים ומיניים, כלפי ילדים ובני נוער.
החקירה נפתחה בעקבות קבלת מאות דיווחים מטרידים שהצביעו על פעילותה של קבוצה בפלטפורמה חברתית מקוונת, בה הופצו תכנים קשים ומדאיגים. שוטרי תחנת מודיעין פעלו בשיתוף פעולה הדוק עם יחידה 105, יחידה ארצית במשטרת ישראל המתמחה בפשיעה מקוונת נגד ילדים, כדי להתחקות אחר זהות מפעילי הקבוצה.
במהלך החקירה המהירה והמקצועית, הצליחו השוטרים לחשוף את זהותו של הקטין בן ה-15, תושב מודיעין, כחשוד מרכזי בייסוד וניהול הקבוצה. על פי החשד, הנער אף נהג לאיים על קטינים אחרים ואפשר לכל גולש ברשת להעלות תכנים פוגעניים לקבוצה.
החשוד זומן לחקירה בתחנת המשטרה בליווי הוריו. לאחר חקירה ממושכת, הוא שוחרר בתנאים מגבילים למעצר בית מלא. בשלב זה, החומרים שנאספו במהלך החקירה יועברו לעיון הפרקליטות, שתחליט כיצד להמשיך בטיפול בתיק.
משטרת ישראל רואה בחומרה רבה כל פגיעה בקטינים, במיוחד במרחב המקוון. בהודעתה לתקשורת, הדגישה המשטרה את החשיבות העליונה של דיווח מיידי על כל חשד לפגיעה בילדים ובני נוער ברשת. המשטרה קוראת לציבור להיות ערני ולדווח על כל סימן מחשיד למוקד 105, מוקד טלפוני הפועל 24 שעות ביממה ומעניק תמיכה והנחיות לפעולה במקרים של פגיעה בקטינים ברשת ובכלל.
הכתבה הזו מעוררת שאלות קשות בנוגע לבטיחות ילדינו ברשת. מהם הסימנים המעידים על פגיעה מקוונת? כיצד ניתן להגן על ילדים ובני נוער מפני תכנים פוגעניים?