בית חינוך צלילים, המוסד החינוכי הייחודי במודיעין המיועד לתלמידים על הרצף האוטיסטי, ציין ביום רביעי האחרון (2.4) את יום המודעות העולמי לאוטיזם באירוע מרגש ומשמעותי. בניגוד לציון סטנדרטי, בחר בית הספר להדגיש את תפיסת העולם החינוכית שלו – חיבור הדוק עם הקהילה ככלי מרכזי להעצמת התלמידים ולרכישת מיומנויות חיוניות לחיים עצמאיים.
"יותר משחשוב לנו שתלמידים יחוו את העולם, חשוב לנו שהקהילה תחווה אותנו," הסבירה יעל אבוקסיס, מנהלת בית הספר הנרגשת. "זוהי המשמעות האמיתית של להיות חלק בלתי נפרד מהקהילה המקומית. אנו מאמינים כי דווקא דרך אינטראקציה עם הקהילה ובתוך התנסויות אמיתיות, תלמידינו מצליחים לרכוש את המיומנויות החיוניות כל כך עבורם."
במהלך היום המיוחד, קיימו צוות בית הספר והתלמידים מפגש הוקרה מרגש לשותפים מרכזיים המלווים אותם לאורך השנה. בין השותפים הוזכרו "סופר קייזר", המכולת השכונתית בה מקיימים התלמידים שיעורי חשבון מעשיים, צרכנות נבונה, התמודדות עם עמידה בתור וחיזוק הקשרים עם השכנים. כמו כן, הודו בבית הספר לנציגי ויצ"ו, השותפים בתכנית טרום תעסוקה חשובה שמטרתה להכין את התלמידים לקראת חיים עצמאיים ומשולבים בקהילה.
גולת הכותרת של האירוע הייתה הרצאה מעוררת השראה של מיכל כ"ץ, פיזיותרפיסטית ואם לילד על הרצף האוטיסטי, בנושא "הבעה על הגוף ומה שביניהם". ההרצאה, בה השתתפו הורים, צוות חינוכי ושותפים לעשייה (ביניהם נציג ארגון רוטרי המסור שמלווה את בית הספר), עסקה בחשיבות הקשר בין הגוף לנפש ובדרכים שונות להבעה ותקשורת.
לאורך הערב כולו, הוצגה בבית הספר תערוכת אמנות צבעונית ומרגשת שיצרו תלמידי בית חינוך צלילים. התערוכה, שקיבלה השראה מיצירותיהם של האמנים הנודעים וסילי קנדינסקי וחואן מירו, חשפה את עולמם הפנימי העשיר של התלמידים ואת יכולתם המופלאה לבטא את עצמם באמצעות צבע וצורה.
האירוע המרגש בבית חינוך צלילים המחיש בצורה עוצמתית את האמונה העמוקה של הצוות החינוכי בכוחה של השותפות הקהילתית כגורם מפתח בהצלחת התלמידים ובהכנתם לחיים מלאים ומשמעותיים. מעבר לכך, האירוע הדגיש את חשיבות האמנות ככלי רב ערך להעצמה אישית, לביטוי עצמי ולחיזוק הקשר עם העולם הסובב, ובסופו של דבר, לבניית חברה סובלנית, מכילה וחזקה יותר במודיעין.